mannencoach

Mannenthema's vaak anders dan vrouwen

Als therapeut heb ik me gespecialiseerd in het ondersteunen van mannen. Waarom? Omdat mannen een andere benadering vragen dan vrouwen en ook met andere thema's komen.

Als volwassen man wordt er veel van je verwacht. Zo moet je zowel een succesvolle carrière hebben als een zorgzame vader zijn; mannelijk en onafhankelijk maar ook gevoelig kunnen zijn en ga zo maar door. Een kerel zijn… maar dat heeft zo zijn gevolgen. De kans is dat je afgesneden raakt van een gedeelte van je innerlijke ervaringen en emoties en dat je ontdekt hoe eenzaam het kan zijn  als je het allemaal alleen moet oplossen.  Het kan knap lastig zijn om hier een balans in te vinden en jezelf te blijven.

Als het dan toch gaat wrikken en je krijgt allerlei signalen die erop wijzen dat verandering nodig is, wordt het tijd om steun te zoeken.  Ik kan je daarbij helpen. Mijn manier van coaching is helder en duidelijk. In een eerste gesprek kijken we waar jij behoefte aan hebt en stellen we een doel. Daarna bepalen we de tijdslijnen om naar jouw doel toe te werken. Als het nodig is stellen we de route onderweg bij.


Leiderschap in verbinding

Het is bekend dat een man veel heeft aan de steun en begeleiding van een andere man en dat die steun helend werkt. Zeker als je een afwezige vader had en je van hem niet hebt meegekregen hoe je mannelijk leiderschap in verbinding met jezelf en anderen moet neerzetten. Hoe? Door af te rekenen met het verleden, je eigen leiderschap te ontdekken en de energie, kracht en schoonheid te ontdekken van je ‘man zijn’.  Thema’s zijn onder andere: (stief)vaderschap, aanhoudende somberheid, relaties, leiderschap,  ouder worden, hanteren van emoties en chronische spanning.


Groepstraining

Ik bied ook begeleiding in groepsverband aan. Kijk ook eens op mijn website www.vanman-totman.nl