coachgesprek


Aanbod voor mannen


Als volwassen man wordt er veel van je verwacht. Je moet zowel een succesvolle carrière hebben als een zorgzame vader zijn; zowel een rijk sociaal leven hebben als een goede partner zijn; zowel mannelijk als onafhankelijk zijn, maar ook emoties kunnen tonen.

Wat ik ervaar is dat al deze rollen mannen zwaar kunnen vallen. Je moet wel ergens geleerd hebben hoe je ze moet invullen. Dus hoe je je mannetje moet staan in je relatie, je gezin en op je werk. Dit kan in strijd zijn met wat je als kind hebt meegekregen. Als je een vader had die weinig aanwezig was, en als je met name bent opgevoed door je moeder dan heb je weinig voorbeelden gezien van hoe dat moet. Als je bovendien van je moeder te horen kreeg dat je maar nooit zoals je vader moest worden, welk voorbeeld kies je dan? Welke steun ervaar je dan?

Een volwassen man worden betekent dat je bij de wereld van de mannen gaat horen. Maar is dat zoals je ze laten zien in reclames en op televisie? Die boodschappen kunnen tegenstrijdig zijn met het beeld dat je van jezelf hebt. Dus welke prijs betaal je als man om daar toch aan te voldoen? Wat lever je in van je authenticiteit en eigenwaarde?


Maak een afspraak voor een intakegesprek via mijn Contactformulier

Copyright © Alle rechten voorbehouden